Mielenilmaus

MIELENILMAUKSESSA 8.5.2013 LUETTU KANNANOTTO:

“Vaadimme suoria vastauksia. Miksi TAMK:n hallitus rehtori Markku Lahtisen johdolla aikoo lakkauttaa kuvataiteen koulutusohjelman?!  Meille selitykseksi ei kelpaa kulttuurialojen paikkojen vähentäminen, sillä nuo paikat vähennettiin jo viime vuonna Virroilta sekä elokuvan ja television koulutusohjelmasta. Onko teillä huono muisti?”

DSC_1015

Selitykseksi ei myöskään kelpaa, että TAMK aikoo profiloitua mediaopetukseen. Emme hyväksy ajatusta, että TAMK aikoo luoda uuden Mediapoliksen ilman kuvataiteen koulutusohjelmaa. Kun Mediapoliksen suunnittelu aloitettiin kaksi vuotta sitten, me olimme suunnitelmissa mukana.

TAMK:n hallitus, vastaa meille, mitä on se Mediapolikseen kaavailtu mediataiteen opetus, jota nykyinen kuvataiteen koulutusohjelma ei pysty tarjoamaan, ja josta rehtori puhui viimeksi maanantaina 6.4. Ylen haastattelussa?

Oletteko te ollenkaan perillä koulutusohjelmamme nykyisestä sisällöstä? Tiedättekö te, kuinka paljon kuvataiteen, Elo-TV:n ja median koulutusohjelmat tekevät yhteistyötä?

Millaisia mediataideteoksia te aiotte tuottaa ilman taidehistorian ja genren tuntemusta? Millaisia kuvaajia te opetatte ilman väri- ja muoto-opin perusteita? Millaisia graafikkoja ja web-designereita te valmistatte ilman piirustusopetusta?

Euroopan parlamentti korostaa, että taideaineiden tehtävänä on vahvistaa ihmisten identiteettiä ja opettaa heidät ymmärtämään kulttuurien monimuotoisuutta. Millaisia sisältöjä te aiotte jatkossa tuottaa kulttuuripuolella? Taide ei ole vain kauniita esineitä, vaan kuvataiteilijan tärkein työväline on ajattelu.

Kuvataidelinja tekee paljon kansainvälistä yhteistyötä sekä projekteja eri ammattiryhmien kanssa. Koulutusohjelmamme opiskelijat toteuttivat videoteoksia viime vuonna Kaupin sairaalan ja tänä vuonna Koukkuniemen vanhainkotiin.

Tilastot todistavat, että Tamkin kuvataiteen koulutusohjelmassa määräaikaan valmistuvien oppilaiden määrä on koulun suurin: 90%. Te saatte rahanne meistä jokaisesta.

Kertokaa meille selvin sanoin, miksi te haluatte meistä ja kuvataiteesta niin kovasti eroon?

miekkari
DSC_1094rajattu