Telakka & Klubi 15.8.

KULTTUURIENSIAPU,
MINIFESTIVAALI TAMK:N
KUVATAITEEN KOULUTUSOHJELMAN
PUOLESTA

Kuultuamme TAMKin päätöksestä lopettaa kuvataidekoulutus, aloimme työtoverini Seelan kanssa suunnittelemaan tukikonserttia koulutustamme puolustamaan. Kulttuuriensiapu -minifestivaali päätettiin järjestää Tampereen Klubilla ja Telakalla. Koulutusohjelmamme puolesta pidettiin koko kesän mittaan monia tapahtumia, joten päätimme pitää minifestivaalin linjan musiikissa ja kuvataiteessa.

Tukikeikan onnistumiseen vaikutti koko kuvataiteen väki ja kaikki ne upeat vapaaehtoiset, jotka riensivät avuksemme lipunmyyntiin, roudaamiseen ja ripustukseen. Keräsimme kanssaopiskelijoista halukkaita auttamaan visuaalisissa hommissa, kuten graafisessa ilmeessä, julisteissa ja kangaskassien painamisessa.

Koulutusohjelmamme opiskelijat kunnostautuivat myös teosten tarjoamisessa tapahtumaan. Niin valmistuneet kuin vielä opiskelevatkin ottivat yhteyttä, kun näyttelykutsu kävi. Lähes kaikki tarjotut teokset mahtuivat esille Klubille ja Telakalle. Myös videotaidetta saatiin pyörimään Klubin valkokankaalle bändien lisäksi. Telakalle ripustettiin valokuvakooste kuvataiteen linjan puolesta järjestetystä mielenosoituksesta.

Telakka ja Klubi vetivät kumpikin enemmän väkeä kuin uskalsimme odottaa, ja koko homma sujui kuin rasvattu. Ihmisillä oli hauskaa, bändit pistivät itsensä likoon, eikä bäkkäriltäkään loppunut tarjottavat kesken. Telakalla esiintyivät The Guggenheim-Projectz, Lassi Valtonen, Ochre Room ja Jing & Jangsters. Klubilla puolestaan Shakin’ Legs, Hajuviivat ja illan vetonaula The Achtungs. Oli hienoa huomata se ihmisten määrä, jotka tulivat osoittamaan tukensa koulutusohjelmallemme. Toivottavasti Tampereen kaupungin kulttuurielämän ei anneta palaa loppuun. TAMKin kuvataiteen koulutusohjelma on tärkeä osa sitä. Sen huomasimme, kun niin moni taho oli kiinnostunut auttamaan. Tapahtumapaikat tarjosivat tilojaan ja palveluitaan käytännössä ilmaseksi, bändit tulivat kernaasti paikalle ilman palkkaa, ihmiset innostuivat auttamaan kaikin mahdollisin keinoin. Kuvataiteen koulutusohjelma on selvästi huomioitu ja pidetty osa kaupunkimme kulttuurielämää, ei anneta Tampereen kuolla!

Teksti ja kuvat: Sofi Häkkinen

samirashakinlegs

jingandjangsters2 lassivaltonen theachtungs